„BMW“ įkūrėjų giminėje buvo nacių

Kartais apie savo gimines geriau visko nežinoti. Ypač, kai tai susiję su XX amžiaus vidurio įvykiais, nes gali išplaukti nemalonių dalykų. Būtent taip atsitiko vokiečių automobilių gamintojui „BMW“. Nepriklausomų ekspertų tyrimas atskleidė, kad Giunteris Kvandtas, buvęs vienas įmonės pradininkų, savo karinėje gamykloje naudojosi 50 000 žmonių priverstiniu darbu. Šie darbininkai buvo nacių arijizacijos programos dalis.
Gabrielė Kvandt (Giunterio anūkė ir Herberto Kvandto dukterėčia) mano, kad šio jos giminės istorijos puslapio ignoruoti nebuvo galima. Būtent todėl pati Kvandtų giminė iniciavo tyrimą, atlikus kurį paaiškėjo, kad tiek Giunteris, tiek ir jo sūnus Herbertas aktyviai bendradarbiavo su Hitlerio režimu.
Nepaisant paaiškėjusių faktų, Kvandtų šeima planuoja ir toliau nusipelniusiems žurnalistams bei leidiniams teikti „Herbert Quandt Media Prize” premiją. Jie savo sprendimą aiškina tuo, kad nevertėtų pamiršti, jog vėlyvajame savo gyvenimo etape Herbertas Kvandtas nuveikė daug gero ne tik koncerno, bet ir visuomenės labui.

(šaltinis autoreviu.lt)

Po tokios informacijos pasirodymo gali kilti klausimas – ar galima dabartiniam BMW pripaišyti jo įkūrėjų “politinius nukrypimus”?

This entry was posted in auto. Bookmark the permalink.